Külföldi ingyen tárhely szolgáltatók

Az alábbi külföldi ingyen tárhely szolgáltatók közös jellemzője, hogy saját domain nevet rendelhetünk hozzájuk (pl. www.sajatnev.hu), bár általában van opció al-domain neves regisztrációra is ingyen (pl. sajatnev.ingyen-tarhely.hu vagy ingyen-tarhely.hu/sajatnev). Nem tartalmaznak reklám bannereket, legfeljebb az oldalunk feltöltése után vissza kell hivatkoznunk az ingyenes web tárhely szolgáltatókra, ami annyira nem is zavaró, ha kisvállalkozásunk adatait, vagy saját tartalmunkat töltjük fel. További általános jellemző, hogy biztosítanak PHP-MySQL futtatási lehetőséget, valamilyen egyszerű Web-szerkesztőt és ingyenes e-mail címet is, viszont ne várjunk túl nagy tárhelyet az amúgyis ingyenes szolgáltatásért.

Egy jól bevált és működő ingyen tárhely-olcsó domain esettanulmányt nézhetünk végig a link alatt, mely alapján ez az oldal is készült. Valamint egy Joomla Webtárhely leírást is találhatunk az egyik legnépszerűbb ingyen külföldi tárhely kapcsán.

Gyorsnézet Hostnév Tárhely (MB) Sávszél. (MB/hó) Egyéb * szolgáltatások Webszerkesztő Megjegyzés
ingyen angol tárhely - 000WebHost 000webhost 1500 10000 CGI/Perl van ajánlott
ingyen angol tárhely - FreeHostia FreeHostia 250 5000 Perl/SSI van angol
ingyen angol tárhely - x10Hosting x10Hosting 300 10000 CGI/SSI van angol, sp. és francia
ingyen angol tárhely - JayWebDesign JayWebDesigns 500 1500 CGI/Perl van  
ingyen angol tárhely - webmaster-networks Webmaster-Networks 300 2000 CGI/Perl van angol

* A felsorolt összes szolgáltató nyújtja a következőket: PHP, MySQL, e-mail, saját reklámok felhelyezését, saját domain és al-domain név hozzárendelési lehetőséget mindezt reklám nélkül!

Az ingyen külföldi tárhelyeknél általánosságban elmondható, hogy nem kötelező rájuk visszahivatkozni. Persze a kölcsönösség jegyében szívesen látják a linkjüket, hiszen ezzel reklámozzuk és így terjesztjük őket. Hogy miért is tudják fenntartani az ingyenes szolgáltatást? Egyrészt adományokból, másrészt vannak magasabb színvonalú és teljeskörűbb szolgáltatásaik pénzért.